Reklamlar

12 Temmuz 2016

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi alma nedir başvurusu nasıl?

TPE Endüstriyel Tasarım Nedir? END Tescili Belgesi nasıl alınır?

Dünyada ve ülkemizde serbest rekabet piyasasında, aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar için müşteri tercihlerinin kendi ürünlerinde yoğunlaşmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de tasarımdır.

Resmi Koruma ile elde edilen tasarım hakkı, sahibine izni olmaksızın başka kişilerce tasarımın ticari amaçla kullanımını engelleme yetkisi verdiğinden, yapılan yatırımların, hem ekonomik hem de sosyal anlamda geri dönüşümü açısından oldukça önemlidir.

Aksi takdirde, özgün ve yeni tasarımlar, fikir hırsızlığı, kopyalama ve taklit gibi tehditlerle karşı karşıya kalacak ve bu nedenden ötürü tasarım sahipleri ticari anlamda büyük kayıplara uğrayacaktır.

Endüstriyel Tasarım Tescili kısa bilgi ve açıklaması nedir?

 Tasarım kısaca tanımı: “Tasarım”, bir ürünün tümü veya bir parçası veya üzerindeki süslemenin, özellikle çizgi, şekil, biçim, renk, doku ve / veya malzeme gibi özelliklerinin oluşturduğu bütünü ifade eder.

Koruma Kriterleri Tasarım tescil sistemi içerisinde bir tasarım ancak “yenilik” ve “ayırt edici nitelik” şartlarını haiz olması koşuluyla korunmaktadır.

Yenilik: Bir tasarımın aynısının, başvuru veya rüçhan tarihinden önce dünyanın herhangi bir yerinde kamuya sunulmamış olmasını,

Ayırt Edici Nitelik: Bir tasarımın bilgilenmiş kullanıcı üzerinde yarattığı genel izlenim ile herhangi bir tasarımın böyle bir kullanıcıda yarattığı genel izlenim arasında belirgin bir farklılık olmasını ifade etmektedir.

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Konya Patent Ofisleri İletişim

Tasarım, bir ürünün tümü veya bir parçası veya üzerindeki süslemenin, çizgi, şekil, biçim, renk, doku, malzeme veya esneklik gibi insan duyuları ile algılanan çeşitli unsur veya özelliklerinin oluşturduğu bütünü, endüstriyel yolla veya elle üretilen herhangi bir nesnenin yanı sıra bileşik bir sistem veya bunu oluşturan parçaları, setler, takımlar, ambalajlar gibi nesneleri, birden çok nesnenin veya sunuşun bir arada algılanabilen bileşimleri, grafik semboller ve tipografik karakterleri, korumaya konu olan tasarımdır

Görünüm, bir tasarımın görsel anlatımıdır..

Tasarımın özelliklerini mümkün olduğunca eksiksiz bir şekilde açıklamak, başvuru sahibinin sorumluluğudur. Bu muhtemelen, tasarımın cephe görünümlerini kullanarak elde edilir.

Bir tasarım, farklı bir genel izlenim oluşmasının önüne geçilmek için sadece tek bir görsel anlatım biçimi (çizim veya fotoğraf) kullanılarak temsil edilmelidir. Bir tasarımın birden fazla görsel anlatımının kullanıldığı durumlarda, görsel anlatımlardan her biri açık ve net şekilde aynı tasarımla ilişkili olmalı ve görünüm özellikleri karşılaştırıldığında birbiriyle tutarlı olmalıdır.

- Türk Patent Enstitüsü Tasarım Başvuru için gerekli olan belge ve evraklar nelerdir? Başvuru formu sözleşmesi • Tarifname • Görsel anlatım • Ücret • Vekaletname • İmza Sirküsü

* Tasarım tescil başvurusu, Türk Patent Enstitüsü nezdinde tasarım ile ilgili işlemlerin vekil aracılığı ile yürütülmesi, vekilin Enstitü nezdinde vekillik yapma yetkisine haiz olması, temsil yetkisi ve tarih bilgisi onaylanmış ve onay tarihini içerir suretin Enstitüye teslim edilmesi zorunludur. Güncel fiyatı sorunuz!

Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi alma nedir başvurusu nasıl? Rating: 4.5 Rating: Marka
Reklamlar

Marka Tescil İşlemleri Ofisi

Arma Patent Danışmanlık Ofisi %100 Güvenli Hizmet 2005-2017
Marka Tescil, Logo, Slogan, İsim Tescili, Endüstriyel Tasarım Tescili, Faydalı Model Tescili Barkod Numarası İzni Alma İşlemi 12 yıldır sorunsuz hizmet veriyoruz!
Marka Patent Ankara, Marka Tescili İstanbul, İsin Hakkı Başvurusu



 

Reklamlar